Get 5 cartons for FREE SHIPPING

FAQs

V: Welke betalingsmethoden hebben jullie (Bankoverschrijvingen, Western Union, Visa, enz.)?

A: We accepteren directe bankoverschrijvingen. Wij accepteren ook overschrijvingen met Wise en Bitcoin. Hoe gebruikt u TransferWise?

 V: Hoe lang duurt het voordat ik de bestelling ontvang?

A: Afhankelijk van het land kan de levertijd variëren van 2 dagen tot 2-3 weken. Binnen Europa duurt het ongeveer 7 dagen voordat een pakket aankomt.

 V: Verkoopt u echte sigaretten op uw website? Waar worden ze geproduceerd?

A: Ja, de producten die wij verkopen zijn 100% origineel en hebben echte accijnszegels op elk pakje. Houd er wel rekening mee dat de waarschuwingen op de pakjes in andere talen zijn, omdat we sigaretten inkopen bij groothandelaren in heel Europa. De sigaretten die wij op onze website verkopen zijn geproduceerd door de officiële fabrikanten.

 V: Waarom zijn jullie prijzen zo laag? Ik geef zoveel meer uit als ik dezelfde merken in mijn eigen land koop.

A: Onze prijzen zijn laag omdat we sigaretten inkopen uit slecht ontwikkelde Oost-Europese landen. De prijzen in deze landen zijn veel lager vanwege de enorme verschillen in levensstandaard.

 V: Is het tegen de wet om online sigaretten te kopen?

A: Nee, het is absoluut legaal! Veel mensen twijfelen hieraan en als jij een van hen bent, kun je deze kwestie nader onderzoeken. Als je informatie vindt die je ervan weerhoudt om een legale aankoop te doen op onze website, neem dan contact met ons op.

 V: Uw aanbod is te goed. Wat is het addertje onder het gras?

A: Het klinkt inderdaad te goed, maar het is waar! Tabaksproducten kosten echt bijna twee keer minder in slecht ontwikkelde landen. En wij maken gewoon van deze gelegenheid gebruik om u toegang te geven tot laaggeprijsde kwaliteitssigaretten.

 V: Moet ik accijns betalen?

A: Meestal is het antwoord nee.

 V: Wat gebeurt er als mijn bestelling zoekraakt?

A: Als de bestelling zoekraakt, sturen we deze opnieuw naar u op!

Als je bestelling wordt teruggestuurd, is er een terugbetaling van 70% (de verzendkosten zijn uitgesloten), of we sturen de bestelling opnieuw op, maar jij betaalt de verzendkosten – het is aan jou om een optie te kiezen.

 V: Moet ik me registreren om de levering te bestellen?

A: In principe niet. Afhankelijk van je lokale post kunnen er echter onvoorziene situaties zijn waarin je spijt krijgt als je een fictieve naam gebruikt bij het bestellen.